Aplicații utile pentru elevi și studenți

  

Vezi ce aplicații sunt in sunt în trend în 2022 astfel încât să-ți fie viața cât mai eficientă.


1. RefME
Dacă ești student în an terminal și ai de scris licența, o să-ți placă asta. Personal am folosit-o pentru a-mi scrie lucrarea - fiindcă trebuia cu referințe în stil Hardvard - și chiar mi-a prins bine.
Citarea poate fi un proces obositor, mai ales dacă pierdeți evidența materialelor pe care le-ai folosit pe parcurs. Din fericire, RefME a dezvoltat o aplicație inteligentă care face procesul de găsire și citare a resurselor mult mai eficient, economisind timp (și dureri de cap nesfârșite).
Pe lângă asta, aplicația are mii de resurse educaționale disponibile pentru oricine, astfel încât poți găsi chiar în ea documente necesare pentru a-ți începe lectura academică și pentru a solicita cercetări ulterioare (dacă îți place să lucrezi extra). Acest lucru economisește ore petrecute stând pe Google Scholar, istoric de acum câteva luni/săptămâni sau mii de site-uri relevante a ceea ce studiezi.
Și mai bine, aplicația poate exporta referințe în sute de stiluri diferite, inclusiv cel mai des cunoscute: APA, MLA, Harvard, Chicago sau RSC.


2. Evernote
Am folosit aplicația asta încă din clasa a XII-a până în anul 2 de studenție în mod constant. De-a lungul anilor am tot auzit și văzut persoane care folosesc aplicația și îi înțeleg de ce sunt mulțumiți de ea.
Este de folos la luarea notițelor pentru studenți (sau chiar elevi, daca ai profesori mai moderni); deoarece acestea pot fi create din text, desene, fotografii, conținut web online sau/și content audio. Odată ce le-ai creat, acestea pot fi stocate și in cloud, astfel le poți avea oriunde, oricând.
Totodată e foarte fain de folosit pentru a crea taskuri, mementouri, întâlniri sau alte sarcini și poate fi sincronizat cu Google Calendar.


3. Office Lens
De fel la facultate foloseam o tabletă cu stylus, dar erau zile când o lăsam acasă și tot trebuia să scriu notițe. Văzusem o reclamă despre asta, am instalat-o și mi s-a părut foarte folositoare fiindcă de fiecare dată când aveam notițe face fotografii ale documentelor, lucruri scrie pe tablă sau documente printate, le transforma aplicația în text editabil, iar la sfârșitul zilei dădeam copy-paste în Evernote pe tableta.


4. Google Drive
Deși toți știm de el, nu am realizat cât de util este decât mult prea târziu. Alocă-ți o zi să-ți treci toate documentele într-un drive, notițe, poze sau alte lucruri relevante și ai să vezi mai târziu ce fain este să le ai oriunde, fără să te mai lovești de problema "n-am laptopul la mine", "nu gasesc aia" sau "am pierdut asta". E gratis (primii 15GB), dar poți lua și varianta premium cu toate aplicațiile dedicate de la Google pe care cred ca le vei găsi folositoare mai târziu.


5. Forest
Aplicația asta am descoperit-o de la studenții mediciniști și am început să o folosesc și chiar dă roade. Principiul e simplu: te ajută să te concentrezi pe ce ai de făcut, în timp ce un copac crește pe măsură ce nu folosești telefonul pe aplicații de entertainment. Cu cât stai mai mult concetrat/ă la ce ai de învățat sau făcut, cu atât aduni mai mulți copaci, reușind astfel să faci o pădure. Comunitatea reușește să planteze chiar și copaci adevărați, deci este chiar win-win dacă reușești să te concentrezi la ceea ce ai de făcut.


6. Mint
Atunci când vei locui singur, fie că stai într-un cămin studențesc, în chirie sau pe unde apuci, vei avea nevoie de bani de buzunar și vei realiza extrem de repede că sunt greu de ținut în portofel. Vorba aia "lasă că avem mâncare acasă" va deveni tangentă cu viața ta și vei descoperi că trebuie să-ți contorizezi banii mai bine. 5 lei la o cafea, 10 lei acolo, 2 acolo și se adună, așa că ai nevoie de o aplicație ca Mint ce te va ajuta să cataloghezi cheltuielile, să vezi unde atunci cu banii și unde poți salva.
E gratuită și chiar cred că trebuie să o încerci. Asta doar dacă vrei niște bani rămași la sfârșit de lună, iar dacă nu vrei asta... e bun și pateul cu pâine.


7. Headspace Meditation
Viața de elev sau de student, chiar că e în țară sau nu, poate fi destul de stresantă. Dacă ajungi să te bagi în activități, să ai responsabilități, teme, proiecte, începi să pui accent și pe bunăstarea ta psihică și fizică. Cu o aplicație de genul ăsta, te poți relaxa mult mai ușor prin meditație. Sincer și eu am crezut că sunt o prostie aplicațiile astea, dar dacă asculți instrucțiunile și reușești să accepți "ajutorul" ei, chiar te poți relaxa în 5-10 minute cât pentru o oră.
E foarte interesant fiindcă astfel te poți concentra mai ușor și poți reveni la studiu. Au inclusiv un curs de somn mai bun.

Cam acestea sunt recomandările mele deocamdată. Sper că a fost interesant, iar dacă folosiți o aplicație care nu e prea cunoscută sau credeți ca e underrated, transmite-ne-o și nouă, astfel poate mai facem un top actualizat în curând.


Mult spor și succes,


Alex

Ți-a plăcut articolul? Dă-i share 😄

Articolul anterior John Nash - revolutionar al matematicii
Articolul urmator Randament 100% de acasă!
Back
x
Acest website utilizează cookie-uri pentru a creea o experiență cât mai plăcută. Învață mai multe Acceptă