5 lucruri ce fac un profesor ideal pentru tine

  

     Indiferent că ești elev, student sau ai terminat studiile, cu siguranță ai întâlnit mulți profesori până acum. Începând de la grădiniță, ciclul primar, gimnazial, liceal până la postliceale, universități și alte cursuri educative pe care le-ai urmat, în fiecare an (sau poate chiar mai des) unul sau mai mulți profesori sau mentori au intrat în viața ta. Aceștia au (avut) același scop: să te ghideze (ajute) să înveți și/sau să aprofundezi, să dobândești și/sau să îți dezvolți abilitățile și competențele legate de materia pe care o predă.

    Fiecare profesor are stilul său unic de a aborda materia (evident) și de aceea niciodată nu va putea mulțumi toți elevii cu care întră în contact. Fiecare dintre noi am fost în categoria celor nemulțumiți, dar șansele să fi putut schimba ceva în privința aceasta erau minime.

    Totuși, când vine vorba de lecții private, indiferent că vrei să înveți limbi străine, yoga, cum să devii un antreprenor de succes, informatică, matematică sau alt domeniu, te confrunți cu totul altceva, sau mai direct: este altă mâncare de pește. Este evident de ce: tu îți alegi profesorul care să te mediteze. Acest prim pas este cel mai dificil, dar și cel mai important. De fapt, problema cu care ne-am confruntat măcar o dată în viață fiecare dintre noi este unul dintre scopurile acestei platforme: dacă îți cauți un profesor de matematică pentru a recapitula/aprofunda cat mai eficient, noi îți vom cauta cel mai potrivit profesor.

    Până la urmă… ce înseamnă un profesor ideal?

Un profesor ideal reflectă toate așteptările tale ca elev, ceea ce prin definiția lui...ați ghicit. Este imposibil. Niciun profesor nu a fost, nu este și nu va fi perfecțiunea coborâtă din cer, de aceea este nevoie de un efort din partea ambelor părți.

Însă, nu înseamnă că nu trebuie să căutăm un profesor care tinde spre ideal sau măcar este aproape de unul. Definiția profesorului potrivit pentru tine este în sine una maleabilă în funcție de caracterul tău și scopurile pe care le ai.

Cu toate acestea, există o serie de criterii după care ne ghidăm în momentul recrutării unui profesor. Aici se află câteva:

        1.   Cunoștiințele acumulate și experiența

        Fără nicio îndoială, un profesor trebuie să stăpânească materia pe care o predă. Nu urmărim diplome, acreditări sau persoane cu mulți ani de experiență.  Noi, de fiecare dată ne raportăm la elevi, la nivelul lor de cunoștințe și scopul pe care îl urmăresc când vor meditații, astfel, îți vom alege profesorul suficient de pregătit pentru a te ajuta.

        2. Competențe și abilități de comunicare eficientă și relaționare cu elevii

        Nu este atât de ușor să predai, să explici, să faci un om să înțeleagă chiar și cele mai ușoare concepte din programare. Un bun profesor deține abilități de comunicare și de relaționare bine dezvoltate, și acest lucru nu este de mirare. 

        3. Competențe organizatorice 

        După ce profesorul se va plia pe nevoile și scopurile elevului, va trebui să creeze un plan de predare-învățare-evaluare cât mai eficient. Cum tu, ca elev, va trebui să îi urmezi recomandările și să te pregătești înainte de fiecare oră, și profesorul își va face un plan și va hotărî înainte de oră sau la începutul ei ce veți face în acea sesiune. Noi vom oferi suport, vom propune materiale didactice și vom urmări evoluția fiecărui profesor dându-le sfaturi constant.

        4. Motivație, determinare

        Chiar dacă este la coada listei de criterii, acest aspect este esențial. Explicația este foarte simplă și intuitivă: a fi profesor implică timp consumat (nu numai cel dedicat cursurilor în sine) și receptivitate la schimbare și dezvoltare. Înainte de a aplica în rol de profesor pe această platformă trebuie să fii conștient la ce implică a fi unul și de a fii motivat și asumat pentru a fi unul. Nu ne dorim oameni delăsători și care își pierd interesul de pe o zi pe alta. Mai pe scurt, căutăm oameni devotați.

5. Efortul din ambelor părți

Și tu, ca elev, vei avea un interviu în care vom aborda și clarifica informațiile pe care le-ai completat în formular. Vom stabili scopul pentru care ai nevoie de meditații și vom clarifica anumite aspecte legate de procesul de învățare și dezvoltare. 

Vei avea anumite atribuții, cel mai important fiind cel de a fii receptiv atât cu profesorul, cât și cu noi, cei de pe platforma. Dar mai multe legate despre acest aspect vom discuta în alt articol.
MateNow.ro - Meditații Online la Matematică. Învață sau predă matematică online. Recuperează materia de liceu sau facultate cu meditații online la matematică pe MateNow.ro!
Articolul anterior Randament 100% de acasă!
Articolul urmator Meditațiile şi elevii
Back
x
Acest website utilizează cookie-uri pentru a creea o experiență cât mai plăcută. Învață mai multe Acceptă